Roasti Bags - Dé braadzak

Vlees gestoomd in braadzak
Vlees

De Roasti Bags braadzakken zijn tevens zeer geschikt voor het per oven bereiden van vele denkbare soorten vlees. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk mals lamsvlees of de bekende smeuïge spareribs. En ook hierbij blijven alle kruidige ingrediënten in het product. Dat is te proeven!

Recept voor vlees

Runderrollade met paddestoelen

Benodigdheden:

  • 250 gr champignons in plakjes
  • 400 gr geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 1 magere runderrollade van 600 gr
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • een braadzak
  • een ovenvaste schaal

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225°C.

Meng de champignons en de aardappelen, bestrooi ze met zout en peper en schep het mengsel in de braadzak.
Leg de runderrollade op het aardappel-champignonmengsel en leg de knoflook, de tijm en het laurierblad op de rollade.

Bind de braadzak dicht, leg hem in de ovenschaal en prik met een vork enkele gaatjes in de zak.
Schuif de schaal in het midden van de oven en braad de rollade in ± 1 1/2 uur gaar.

Neem de rollade uit de braadzak, dek hem met aluminiumfolie af en laat ± 10 minuten rusten.

Verdeel de champignons met de aardappelen en het braadvocht over 4 borden.

Snijd de rollade in plakken en verdeel die over de aardappelen.

Lekker met witlofsalade.