Bereidingswijze:
Vermeng zout, kruiden, knoflook, uitje en kosbor met een klein beetje olie.
Wrijf de kip goed van binnen en buiten in.
(het lekkerst als je dit de avond van te voren doet, de kruiden trekken dan lekker in)
Stop de kip in de braadzak, sluit hem af met de bijgeleverde afsluitstrip, prik met een saté prikker een paar gaatjes in de zak ( zie ook verpakking braadzakken) en braad hem in de oven , afhankelijk van de grootte zo'n 60 à 90 minuten (oven voorverwarmen op 180°)
Aan het eind van de braadtijd knip je de zak open en laat hem nog zo'n 10 minuten in de oven om een lekker bruin kleurtje te krijgen.
Lekker is om dan even de kip te bedruipen met het braadvocht wat in de zit.
Doordat de kip wordt gebraden in zijn eigen vet, blijft de smaak behouden.
Eventueel kan je groenten en b.v.krielaardappeltjes ook gewoon in de braadzak stoppen.
LET OP: Gebruik de oven niet in combinatie met de grill. Ook de zgn. "Turkse oventjes" zijn niet geschikt.