Roasti Bags - Dé braadzak

Groeten in braadzak stomen
Groenten

Het is vlees noch vis op het bord als er geen heerlijke verse en gezonde groente bij gegeten wordt. Ook dit kan allemaal worden bereid met de Roasti Bags. Gaargestoomd binnen luttele minuten! Broccoli, bloemkool, worteltjes, peultjes, sperziebonen... stuk voor stuk (h)eerlijk bereid in eigen vocht mét behoud van de natuurlijke smaak. En: kruiden trekken beter in het product, waardoor hiervan minder hoeft worden toegevoegd.

Recept voor groenten

Gestoomde groentenschotel

Benodigdheden:

  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 250 gr broccoli
  • een stukje winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 1 lente-ui of een stukje prei
  • 1/2 dl groente- of kruidenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van 1 cm.

Verdeel de broccoli in roosjes en was die.
Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
Ontdoe de paprika van zaadlijst en zaad en snijd hem in blokjes.

Maak de lente-ui of prei schoon en snijd hem in ringen.
Schep de aardappelen en de groenten door elkaar en doe het geheel over in een braadzak.

Vermeng de bouillon met de sojasaus en de gepelde knoflook en schenk dit op de groenten.
Maak de braadzak dicht en prik hem enkele malen in.

Zet de braadzak in een passende schaal in de oven en laat de groenten op 175°C in ± 40 minuten gaar stomen.
Keer de braadzak halverwege de bereiding om.
Knip de zak open en doe de groenten over in een schaal.

Tip: Neem voor bereiding in de magnetron de helft van het recept en verwarm de groenten 12-14 minuten op de hoogste stand (750 watt).